Novembrī mēslojiet ķiršus un plūmes: vasarā to zari būs pilni ar ražu

Barojiet plūmes un ķiršus novembrī, un nākamajā pavasarī tie jums pateiksies.

Rudens beigās pēc ražas novākšanas dārzu īpašnieki gatavojas ziemai. Koki no aktīvā perioda pāriet “ziemas miega” režīmā. Lai palīdzētu augiem pārdzīvot salnas un nākamgad baudīt bagātīgu ražu, novembrī mēslojiet kokus.

Īpaši piemērots mēslojums nepieciešams kaulaugiem, piemēram, plūmēm un ķiršiem. Mēs jums pastāstīsim, ar ko rudenī barot plūmes un ķiršus, lai iegūtu bagātīgu ražu un augu koki būtu ļoti veselīgi.

Kāpēc mēslot kokus rudenī

No novembra beigām līdz martam aktīvie procesi plūmēs ir apturēti. Koku mēslošana ir nepieciešama, lai ziemas laikā tie saņemtu barības vielas no augsnes. Arī mēslošana rudenī stiprinās imunitāti un palielinās plūmju ražu.

Augļu koki rudenī veido arī pumpurus, no kuriem pavasarī būs augļi. Mēslošana ir garantija tam, ka pumpuri veiksmīgi pārziemos.

Kad un kā mēslot plūmes un ķiršus

Plūmes mēslojiet rudenī, sākot no augļu veidošanās brīža. Jauniem stādiem, kas vēl nav uzziedējuši, mēslojums nav nepieciešams. Plūmes, ķiršus un citus kokus mēslojiet pēc ražas novākšanas apmēram 1 mēnesi pirms ziemas salnām. Optimālais laiks ir novembra pirmā puse vai vidus.

Lasi vēl: Tikai viens produkts aizstāj dārgus traipu tīrāmos līdzekļus: svaigs aromāts ir garantēts

Pirms rudenī barojat jauno plūmju koku, 1 metra rādiusā ap stādījumu uzberiet augsni. Šādā augsnē tiks iestrādāti mēslošanas līdzekļi.

Ir divas iespējas – organiskās un minerālvielas. Organiskie mēslošanas līdzekļi ir lēti un universāli visam dārzam, bet minerālie mēslošanas līdzekļi ļaus precīzāk aprēķināt kokam nepieciešamo barības vielu devu.

Organiskie mēslošanas līdzekļi

Šādus mēslošanas līdzekļus var izmantot ne tikai plūmēm un ķiršiem, bet arī citiem kauleņkokiem.

Kūtsmēsli. Labi baro sakņu sistēmu un palielina koku ražību. Rudenī zem plūmēm un ķiršiem nelietot svaigus un mājputnu mēslus – tajos ir pārāk daudz slāpekļa. Labāk ir izmantot fermentētu kompostu. Uz 1 kvadrātmetru zemes uzber 8 kg humusa. Var sagatavot arī barības vielu maisījumu: 1 kg komposta sajauc ar glāzi kaļķu. Ievietojiet maisījumu pārraktajā zemē un aplaistiet augsni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment